سریال مهیار عیار چند قسمت است و چه ساعتی پخش می‌شود؟ + خلاصه داستان و بازیگران

در دل تاریخ صفوی، داستانی حماسی از شجاعت و جوانمردی رقم می‌خورد. مجموعه تلویزیونی «مهیار عیار»، به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی و تهیه‌کنندگی بهروز مفید، این روزها بر پرده کوچک خانه‌های ایرانی نقش می‌بندد و مخاطبان را به سفری جذاب در عصر شکوه صفویه می‌برد.

این سریال ۳۵ قسمتی، هر شب ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه سه سیما پخش می‌شود و داستان راهزنی را روایت می‌کند که سرنوشت او در یزد رقم می‌خورد و با وساطت یک جوانمرد مسیر زندگی‌اش دگرگون می‌شود. مهیار، با ذکاوت و مهارت خود، درگیر ماجراهای مختلفی در شهر اصفهان می‌شود و در هر قسمت، با چالش‌های جدیدی روبرو می‌شود.

کامران تفتی در نقش اصلی این مجموعه تلویزیونی، مهیار، درخشیده است و بازیگران مطرحی چون متین ستوده (در نقش خاتون)، بهنام تشکر (کلانتر اصفهان)، و رامین ناصرنصیر (مباشر خاتون) در کنار بازیگران دیگری مانند آتش تقی‌پور، صفا آقاجانی، جواد انصافی، رویا میرعلمی، مهدی حاجیان، بهروز بخت‌آور، جواد کشانی و سهیل نوشادیان به ایفای نقش می‌پردازند. محمدرضا محمدی‌نیکو نویسنده فیلمنامه است و امرالله احمدجو مشاور نویسنده می‌باشد. طراحی صحنه و لباس به ترتیب بر عهده مرتضی پورحیدری و ژاله زکی‌زاده بوده و آرمین اسماعیلی طراحی چهره‌پردازی را انجام داده است.

انتخاب دوران صفویه برای روایت این داستان، به دلیل شکوفایی تمدن، فرهنگ و هنر در این دوره تاریخی بوده است. سازندگان سریال به دنبال آشنایی مخاطبان با جنبه‌های مختلف زندگی و فرهنگ این عصر هستند. مهیار، از یک راهزن به نماد جوانمردی و شجاعت تبدیل می‌شود و در این مسیر، با مفاهیم عیاری و جوانمردی در آن دوران آشنا می‌شویم.

عیاران، پیشینه تاریخی دیرینه‌ای در ایران دارند و ریشه‌های آنها به ایران پیش از اسلام و مکتب فتوّت برمی‌گردد. آیین عیاری شامل مروت، ایثار، فداکاری، و یاری مظلومان بود و این صفات بعدها در تصوف نیز اهمیت زیادی یافت. منابعی چون قابوسنامه و سمک عیار از منابع مهم شناخت عیاران و اصول رفتاری آنها هستند. اصول مهم عیاری شامل رازداری، راستگویی، یاری درماندگان، عفت، فداکاری، بی‌نیازی و پیمان‌داری بود. دوره صفاریان نیز شاهد درخشش فعالیت‌های عیاران بوده است. شاعران بزرگی مانند حافظ، مولانا و عطار نیز به ستایش خصایل عیاران پرداخته‌اند.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *