واردات گوشت به ۷۰۰ میلیون دلار رسید

سید احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران، از زیان سنگین دامداران خبر داد. وی اعلام کرد هزینه تولید هر کیلوگرم گوساله نر به ۲۱۷ هزار تومان رسیده، در حالی که قیمت فروش آن بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان است. این اختلاف قیمت، هزار تومان ضرر برای هر کیلوگرم گوساله برای دامدار به همراه دارد.

مقدسی با اشاره به واردات نهاده‌های دامی با ارز ترجیحی، توضیح داد که ۲۰ درصد هزینه تولید گوشت (جو، ذرت و سویا) با ارز دولتی ۲۸۵۰۰ تومانی تأمین می‌شود، اما ۸۰ درصد باقی مانده از بازار آزاد خریداری می‌شود. این امر فشار زیادی به دامداران وارد می‌کند.

وی افزایش چشمگیر قیمت یونجه و ذرت علوفه‌ای را نیز به عنوان عامل مهم افزایش هزینه‌های تولید نام برد. به گفته او، قیمت یونجه از ۷ هزار تومان در سال گذشته به ۱۹ هزار تومان در حال حاضر رسیده است و قیمت ذرت علوفه‌ای نیز از ۲۴۰۰ تومان به ۴۶۰۰ تومان افزایش یافته است. ذرت علوفه‌ای، نیمی از خوراک دام را تشکیل می‌دهد.

رئیس انجمن صنفی گاوداران، راه حل برون رفت از این وضعیت را حذف واسطه‌ها و عرضه مستقیم گوشت به مصرف‌کننده دانست تا فاصله‌ی بین تولید و مصرف کاهش یابد.

مقدسی همچنین به واردات بالای گوشت در شش ماهه اول سال جاری اشاره کرد و گفت که واردات بیش از ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار گوشت با اختلاف نرخ ارز حدود ۴۰ هزار تومانی انجام شده که دولت یارانه آن را پرداخت می‌کند. با وجود این حمایت‌ها، نه تنها قیمت گوشت برای مصرف کننده کاهش نیافته، بلکه تولید کننده نیز متضرر شده است.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *