“`html
مصرف بیرویه انرژی در ساختمانهای مسکونی، معضل بزرگی است که ریشه در کیفیت پایین ساخت و ساز دارد. برای حل این مشکل و برقراری تعادل در مصرف انرژی، اقدامات اساسی ضروری است.
امین مقومی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، در گفتوگو با خبرنگار تابناک، در خصوص اجرای طرح برچسب انرژی و ویرایش چهارم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، که از ابتدای سال ۱۴۰۱ الزامی شده است، توضیحاتی ارائه داد. وی با اشاره به مصوبه آبان ۱۴۰۰ هیئت وزیران، از پیچیدگی دستورالعمل اجرایی و عدم هماهنگی بین دستگاهها به عنوان عوامل تأخیر در اجرای کامل این طرح یاد کرد و اذعان داشت که تاکنون اقدام اجرایی مؤثری در این زمینه صورت نگرفته است.
با این حال، مقومی ابلاغ دستورالعمل جدید دولت برای ماده ۴ تصویبنامه را گامی مثبت در جهت شفافسازی فرآیند اجرایی دانست. وی افزود سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یکی از ارکان اصلی اجرای این طرح، با برگزاری دورههای آموزشی ویرایش چهارم مبحث ۱۹ از ابتدای سال ۱۴۰۲ تلاش کرده است تا مهندسین را با این مقررات آشنا کند. این آموزشها برای ویرایش جدید (ویرایش پنجم) نیز ادامه خواهد یافت.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، مهمترین تفاوت ویرایش پنجم مبحث ۱۹ را تغییر در روش طبقهبندی ساختمانها بر اساس میزان مصرف انرژی عنوان کرد.
وضعیت ساختمانهای موجود چگونه است؟
مقومی در خصوص ساختمانهای موجود گفت: نظام مهندسی ساختمان برنامهای تحت عنوان “ممیزی انرژی” را طراحی کرده است که با آموزش و تربیت مهندسین متخصص در زمینه ممیزی انرژی، به ارزیابی دورهای ساختمانها و ارائه راهکارهای اصلاحی به مالکان میپردازد. این اقدام با توجه به شرایط کنونی کشور، قطعاً مورد استقبال شهروندان قرار خواهد گرفت.
آیا امکان صدور انشعاب برق جدید وجود دارد؟
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اعلام شرکت توانیر مبنی بر محدودیت منابع و احتمال عدم امکان صدور انشعاب جدید برق، به الزام استفاده از پنلهای خورشیدی در ساختمانهای جدید اشاره کرد. وی از امضای تفاهمنامهای بین سازمان نظام مهندسی ساختمان و شرکت توانیر خبر داد و افزود جزئیات اجرای این طرح، باید در هر استان با توجه به شرایط خاص آن منطقه تعیین شود.
مقومی در پایان، استفاده از پنلهای خورشیدی و سایر انرژیهای تجدیدپذیر را علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، عاملی در بهبود کیفیت هوا در برخی مناطق دانست.
“`