آیا پزشکیان توانایی استفاده از بریکس برای دور زدن تحریم‌ها را دارد؟

## بریکس و آغاز یک نظم نوین جهانی

نشست سران گروه بریکس در کازان روسیه، گامی مهم در مسیر شکل گیری یک نظام جدید جهانی با محوریت کشورهای نوظهور بود. در این نشست، رهبران بریکس فرصتی برای بررسی راه‌های تقویت همکاری متقابل و همکاری با کشورهای همسو مانند ایران و امارات متحده عربی داشتند.

در حاشیه نشست، “مسعود پزشکیان” نماینده ایران در بریکس با “محمد بن زاید بن سلطان آل نهیان” رئیس دولت امارات متحده عربی ملاقات کرد. در این دیدار، بر لزوم ایجاد اتحاد برای ایجاد نظم جدیدی در جهان و مقابله با رفتارهای یکجانبه کشورهای غربی تاکید شد.

روسیه که میزبان نشست کازان بود، با هدف تقویت بریکس و توسعه همکاری بین اعضای این گروه در عرصه های مختلف، از این فرصت استفاده کرد. در واقع، روسیه در پی آن است که با توسعه اقتصادی و استفاده از ارز های محلی اعضای بریکس، از وابستگی به دلار کاهش یابد و وابستگی کشورهای عضو به غرب کاهش یابد.

ایران نیز به عنوان یکی از اعضای جدید گروه بریکس، با استقبال از این گروه به عنوان راهی برای خروج از تحریم های آمریکا، در پی پیوستن به این نظم جدید جهانی است. در این راستا، ایران و روسیه و چین، با توجه به اهداف مشترک و مقابله با حاکمیت یک قطبی جهان، در پی تقویت روابط اقتصادی و سیاسی خود هستند.

پزشکیان با تاکید بر اهمیت همکاری ایران و روسیه در این راستا، از حمایت خود از استحکام روابط دو کشور خبر داد. پوتین نیز با تاکید بر همکاری اقتصادی و سرمایه گذاری مشترک، بر توسعه روابط دو کشور تاکید کرد.

اعضای بریکس با توجه به اهمیت اقتصادی و سیاسی خود، در پی ایجاد یک نظام جدید و چند قطبی جهان هستند و به دنبال کاهش وابستگی به کشورهای غربی و مخصوصا ایالات متحده هستند.

انتخابات آمریکا و احتمال پیروزی ترامپ و پیامدهای آن برای روابط آمریکا با چین، اهمیت گروه بریکس را دو چندان کرده است.

کارشناسان سیاسی موفقیت بریکس را در اجرای مکانیزم سازوکار بانکی آن ارزیابی می کنند. مقاومت اعضای بریکس در برابر فشار آمریکا و توانایی آنها برای دور زدن دلار در تجارت بین المللی، کلید ارزیابی موفقیت یا شکست بریکس است.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *