ایران در تولید بذر غلات به خودکفایی ۹۸ درصدی رسید

رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر: سالانه ۱۳۰۰ تن بذر هسته اولیه تولید و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تات و روز مزرعه، رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر از خودکفایی ۹۸ درصدی ایران در تولید بذر غلات خبر داد.

محمد زمانیان در این مراسم که با عنوان “انتقال دانش فنی و ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی غلات آبی در موسسه نهال و بذر” برگزار شد، اظهار داشت: “بیش از ۱۰۰ سال است که در بخش غلات در این موسسه فعالیت‌های تحقیقاتی انجام می‌شود و سالانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ پروژه تحقیقاتی در این زمینه به انجام می‌رسد.”

وی ادامه داد: “یکی از مهم‌ترین وظایف این موسسه و بخش غلات آن، اصلاح و معرفی ارقام پر محصول در شرایط مختلف آب و هوایی و همچنین تولید بذر اولیه است.”

زمانیان با اشاره به ارقام اصلاح شده و ارائه شده به کشاورزان توسط این موسسه، گفت: “می‌توان با قاطعیت گفت که این موسسه معتبرترین موسسه در بخش غلات در خاورمیانه است و تاکنون ۱۴۳ رقم گندم، ۴۸ رقم جو و ۱۴ رقم دوروم به جامعه کشاورزی معرفی شده است.”

رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر با بیان اینکه در مجموع ۲۰۵ رقم غلات در این موسسه به بخش کشاورزی کشور معرفی شده است، افزود: “میانگین تعداد ارقامی که در این موسسه معرفی می‌شود، حدود ۲۰ رقم در سال است که ۵۰ درصد آن مربوط به ارقام غلات است.”

خودکفایی ۹۸ درصدی در تولید بذر غلات

زمانیان در ادامه به خودکفایی ۹۸ درصدی ایران در تولید بذر غلات اشاره کرد و گفت: “سالانه حدود ۱۳۰۰ تن بذر هسته اولیه با توجه به نیاز زراعت تولید و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.”

وی با اشاره به جهش ۵ برابری کل محصولات کشاورزی نسبت به قبل از انقلاب، اظهار داشت: “به همت محققان این موسسه و کشور، توانسته‌ایم جهشی ۵ برابری نسبت به قبل از انقلاب داشته باشیم. تولیدات کشاورزی قبل از انقلاب ۲۵ میلیون تن بوده و اکنون به ۱۳۲ میلیون تن رسیده است که ۶۰ درصد آن مربوط به اقلام جدید و ۴۰ درصد مربوط به افزایش سطح زیر کشت است.”

رئیس موسسه اصلاح نهال و بذر در بخش دیگری از سخنان خود به ۱۰۰ سالگی فعالیت این موسسه اشاره کرد و گفت: “تحقیقات در این موسسه با تحقیق بر روی توده‌های بومی گندم آغاز شد و امروزه این تحقیقات بر روی نان و … متمرکز شده است.”

اهمیت خودکفایی در تولید بذر غلات

خودکفایی در تولید بذر غلات از جمله دستاوردهای مهمی است که به امنیت غذایی کشور کمک می‌کند. با تکیه بر توان داخلی در این زمینه، کشورمان از وابستگی به واردات بذر غلات رهایی یافته و در شرایط تحریم نیز می‌تواند نیاز خود را در این بخش به طور کامل تامین کند.

علاوه بر این، خودکفایی در تولید بذر غلات به کشاورزان نیز کمک می‌کند تا به بذرهای باکیفیت و اصلاح شده دسترسی داشته باشند و از این طریق، شاهد افزایش yield و کیفیت محصولات کشاورزی خود باشند.

امید به آینده‌ای روشن

با وجود تلاش‌های صورت گرفته در زمینه تولید بذر غلات، هنوز هم می‌توان اقدامات بیشتری برای ارتقای این بخش انجام داد. حمایت از موسسات تحقیقاتی و کشاورزان، توسعه فناوری‌های جدید و افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند به خودکفایی بیشتر و ارتقای جایگاه ایران در تولید بذر غلات در سطح منطقه و جهان کمک کند.

جدیدترین اخبار را در مجله خبری مسیر آنلاین مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *