پاتریک، با تغییری شگرف در رژیم غذایی خود، ۶۳ کیلوگرم وزن کم کرد. این تحول، انرژی او را چند برابر کرده و به او اجازه میدهد تا زمان بیشتری را با فرزندش سپری کند. سالها افسردگی او را رنج میداد، اما اکنون احساس سلامتی بینظیری دارد و از شر این بیماری رهایی یافته است.
رژیمهای غذایی پر پروتئین و مبتنی بر گوشت، روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا میکنند. افراد مشهوری مانند جو روگان و جردن پیترسون از تأثیرات مثبت این نوع رژیم بر جسم و روان خود سخن گفتهاند.
با این حال، بین تجربیات شخصی مثبت و یافتههای علمی در مورد این نوع رژیم غذایی، اختلاف نظر فاحشی وجود دارد.
مطالعات متعدد نشان میدهند که مصرف زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت و حتی سرطان را افزایش میدهد.
برخی متخصصان معتقدند که این تحقیقات، بین گوشت قرمز طبیعی و فرآوریشده مانند سوسیس و کالباس، تفاوتی قائل نمیشوند.
قبل از تغییر رژیم، دور سینه پاتریک ۱۳۰ سانتیمتر بود، اما اکنون ۳۳ سانتیمتر کاهش یافته است. دور کمر او از ۱۴۵ سانتیمتر به ۹۷ سانتیمتر و دور باسنش از ۱۲۶ سانتیمتر به ۹۴ سانتیمتر رسیده است.
پاتریک در ویدئویی که از تجربه خود منتشر کرده، میگوید: هنوز برای رسیدن به وزن ایدهآل، چند کیلوگرم دیگر باید کاهش وزن داشته باشم؛ اما تغییراتی که تاکنون حاصل شده، واقعاً شگفتانگیز است.
او پیش از این، بعد از کار به شدت خسته میشد و بیشتر اوقات خود را در خواب میگذراند. اما حالا انرژی کافی برای بازی با پسر دو سالهاش و گذراندن وقت با خانوادهاش را دارد.
خروپف شدید پاتریک، خواب همسرش را مختل میکرد؛ اما حالا نه تنها خروپفش متوقف شده، بلکه خوابی عمیق و باکیفیت را تجربه میکند. قبل از این، حتی با ۱۰ ساعت خواب، صبحها خسته از خواب بیدار میشد و درد مفاصل او را آزار میداد. اما اکنون صبحها با انرژی و بدون درد از خواب برمیخیزد.
بهبود سلامتی پاتریک، باعث افزایش کارایی او در محیط کار شده است. او که قبلاً حتی از پلهها بالا رفتن برایش دشوار بود، اکنون میتواند چندین طبقه را بدون تنگی نفس طی کند.
افسردگی و گیجی ذهنی که سالها او را رنج میداد، به طور کامل از بین رفته است. ذهن او اکنون روشنتر است و میتواند افکارش را به راحتی بیان کند. او میگوید: قبل از این احساس میکردم در بدنم زندانی هستم.
تنها پس از یک یا دو ماه از شروع رژیم، تغییرات شگفتانگیزی در روحیه و انگیزه او ایجاد شد. این تجربه زندگی او را متحول کرده و هدف جدیدی به او بخشیده است.
با این حال، موفقیت پاتریک و افراد مشابه مانند جو روگان و جردن پیترسون با تحقیقات علمی که خطرات رژیمهای غذایی مبتنی بر گوشت را نشان میدهند، مطابقت ندارد.
به عنوان مثال، مطالعهای در سال ۲۰۲۳ توسط دانشگاه هاروارد نشان داد که مصرف تنها دو وعده گوشت قرمز در هفته، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد. این تحقیق که ۳۶ سال و بر روی ۲۱۶ هزار نفر انجام شده، نشان داد افرادی که بیشترین میزان گوشت قرمز را مصرف میکنند، ۶۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.
همچنین، محققان دانشگاه آکسفورد با تجزیه و تحلیل دادههای ۱.۴ میلیون نفر دریافتند که مصرف زیاد گوشت قرمز، خطر بیماریهای قلبی را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
اما برخی از متخصصان با این نتایج مخالف هستند. دکتر عاصم مالهوترا، متخصص قلب بریتانیایی، معتقد است که گوشت قرمز به ناحق مورد انتقاد قرار گرفته است و هیچ مدرکی مبنی بر اینکه گوشت قرمز طبیعی موجب بروز این بیماریها میشود، وجود ندارد. این انتقادات بیشتر متوجه گوشتهای فرآوریشده است.