بازسازی و احیای خاک در دستور کار قرار گرفت

“`html

وضعیت بحرانی فرسایش خاک در ایران؛ هشدار مسئولان

گزارشی از همایش روز جهانی خاک نشان می‌دهد که فرسایش خاک در ایران به مراتب بیشتر از میانگین جهانی است و این امر، زنگ خطری جدی برای امنیت غذایی کشور به صدا درآورده است. شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به مهاجرت گسترده کشاورزان به دلیل تخریب زمین‌های زراعی، بر ضرورت مدیریت پایدار منابع خاک تاکید کرد.

انصاری در این همایش، با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی خاک بر اهمیت سنجش، پایش و مدیریت صحیح خاک تاکید دارد، افزود: پایش دقیق خاک می‌تواند اساس تصمیم‌گیری‌های مؤثر در مدیریت منابع خاکی را تشکیل دهد. وی همچنین به همکاری مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه اشاره کرد.

بر اساس قانون حفاظت از خاک (مصوب ۱۳۹۸)، وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت مبارزه با فرسایش خاک و سازمان حفاظت محیط زیست مسئولیت مقابله با آلودگی خاک را بر عهده دارند. انصاری با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌ها، از فرسایش سالانه ۱۶.۵ تن خاک در هر هکتار در ایران خبر داد که ۷ برابر میانگین جهانی است.

وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در تحقیقات خود، منابع آلاینده خاک مانند استفاده از کودهای شیمیایی و پساب‌ها را شناسایی کرده است، از برنامه‌های سازمان برای احیای خاک‌های آلوده خبر داد. تاکنون ۱۴۶۲ پایش خاک انجام شده که منجر به شناسایی ۸۰۱ منبع آلاینده، صدور ۱۰۷۷ اخطاریه و بازسازی ۲۰۶ منطقه آلوده شده است.

گل‌محمدی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، نیز در این همایش از فعالیت ۱۰۰ محقق در حوزه آب و خاک خبر داد و بر اهمیت بهره‌برداری متناسب با توان خاک تاکید کرد. وی همچنین بر لزوم اجرای دقیق آیین‌نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک برای حفاظت از این منبع حیاتی تاکید نمود.

به گفته مسئولان، داده‌های ۱۸ میلیون هکتار از خاک کشور مشخص شده است و تلاش‌ها برای بهبود کیفیت خاک و حفاظت از آن، با همکاری سازمان‌ها و آگاهی بخشی عمومی ادامه دارد.

زمان انتشار خبر: ۱۴:۱۳ – ۱۰ آذر ۱۴۰۳

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی

مجله خبری مسیر آنلاین

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *