## گامی نو در راه دانشبنیانسازی بخش کشاورزی:
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با ارادهای قاطع در مسیر خودکفایی و ارتقاء بهرهوری در بخش کشاورزی گام برمیدارد. این سازمان، تاکنون بیش از ۱۰۰۰ فناوری نوین را در حوزه کشاورزی تولید کرده است که ارزش آنها به ۱.۵ میلیارد دلار میرسد. این دستاوردها، نتیجه تلاشهای مستمر در حوزههایی چون تولید ارقام گیاهی جدید، بذرهای اصلاح شده، واکسنهای حیوانی، کودهای زیستی و آفتکشهای طبیعی میباشد.
در این راستا، سازمان تات با تأکید بر نقش برجسته خود در خودکفایی بذر، تولید ۹۸ درصد از بذر مورد نیاز کشور را به عهده گرفته است.
یکی از راهبردهای مهم سازمان تات در مقابله با چالشهای کشاورزی، شناسایی مشکلات و یافتن بهترین راهکار برای حل آنهاست. این سازمان با ارائه راه حلهای عملی و توسعه نظام نوین ترویج در مسیر دانشبنیانسازی بخش کشاورزی قدم برمیدارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به محدودیتهای انتقال دانش در حوزه کشاورزی، نیاز به توانمندسازی کارشناسان بخش کشاورزی را به عنوان حلقه واسط انتقال دانش به کشاورزان و بهرهبرداران عنوان کرد. او با تاکید بر اهمیت مدیریت منابع و صرفهجویی، بر تقویت زیرساختهای مراکز خدمات کشاورزی در سطح کشور نیز تاکید کرد.
در حال حاضر، موضوع آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما با همکاری سه موسسه تحقیقاتی و با بهرهگیری از هوش مصنوعی در حال پیگیری است.