تولید گندم در دیم‌زارها به ۱۶۰۰ کیلوگرم در هکتار افزایش یافت

## امنیت غذایی، محور اصلی اقتصاد مقاومتی در کشاورزی

مجتبی پالوج، قائم مقام موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی، در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با محوریت امنیت غذایی، کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر، به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری در سال ۸۹ مطرح شد، اشاره کرد و گفت: “این موضوع در دستور کار کارگزاران قرار گرفته و در حوزه سیاست‌گذاری، هیچ سیاستی به اندازه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار نگرفته است. دو محور اصلی این سیاست‌ها، به صراحت به حوزه کشاورزی و امنیت غذایی اشاره می‌کنند.”

پالوج با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی در ایران، به سند دانش‌بنیان امنیت غذایی اشاره کرد که پس از طی کردن فرآیندهای کارشناسی، توسط شهید رئیسی و رئیس مجلس رونمایی شد. او در این باره افزود: “این سند، تعاریف مشخصی برای برخورداری از یک زندگی سالم ارائه داده و چهار رکن اساسی برای امنیت غذایی را تعریف کرده است. نکته مهم این است که این سند، به طور ویژه به تاب‌آوری و پایداری کشاورزی توجه می‌کند.”

وی در خصوص وضعیت تولید گندم در کشور گفت: “در سنوات گذشته، حدود دو میلیون هکتار کشت اراضی آبی و چهار میلیون هکتار اراضی دیم گندم وجود داشته است. با وجود اینکه تغییرات قابل توجهی در زمینه کشت نداشته‌ایم، مدیریت مناسب سبب شده است تا شاهد رشد میزان تولید گندم باشیم.”

پالوج با اشاره به بخش عظیم دیم‌زارهای کشور، افزود: “با همکاری‌های انجام شده، تولید گندم هر هکتار از ۹۰۰ کیلوگرم به ۱۶۰۰ کیلوگرم رسیده است. اگر رشد تولید به همین شکل ادامه یابد، شاهد تحقق امنیت غذایی خواهیم بود.”

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *