طبق آخرین تغییرات در قرارداد خدمات تلفن همراه (GMS) گوگل، دستگاههایی که از سیستم عامل اندروید ۱۵ بهره میبرند، ملزم به داشتن حداقل ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی خواهند بود.
بر اساس گزارش منتشر شده در وبسایت اندروید آتوریتی، دستکم ۷۵ درصد از کل فضای ذخیرهسازی باید به پارتیشن داده اختصاص یابد؛ این بخش جایی است که سیستم عامل اندروید تمامی برنامهها و فایلهای کاربر، به همراه برخی برنامههای از پیش نصب شده و دادههای برنامههای سیستمی را در آن نگهداری میکند.
نکته قابل توجه این است که این الزام هم برای دستگاههای جدید و هم برای دستگاههایی که به اندروید ۱۵ بهروزرسانی میشوند، اعمال خواهد شد. این امر به احتمال زیاد بدان معناست که بسیاری از دستگاههای دارای حافظه ۱۶ گیگابایتی، بهروزرسانی به اندروید ۱۵ را دریافت نخواهند کرد. اغلب گوشیها و تبلتهای پایینرده معمولاً با همان نسخه اولیه سیستم عامل اندرویدی که از کارخانه عرضه شدهاند، باقی میمانند و این قانون جدید، رسماً این امکان را محدود میکند. با این حال، همچنان این احتمال وجود دارد که رامهای سفارشی غیررسمی برای این دستگاهها توسعه داده شوند.
تولیدکنندگان دستگاهها برای دسترسی به برنامهها و قابلیتهای محبوب اندروید مانند جیمیل، پلی استور، یوتیوب، داکس و نقشهها، ملزم به رعایت الزامات GMS هستند. پلی استور برای تمامی دستگاههای اندرویدی که در خارج از چین به فروش میرسند، یک الزام محسوب میشود. بنابراین، الزامات GMS طیف وسیعی از گوشیها و تبلتهای اندرویدی را شامل میشود.
با وجود تعیین حداقل ظرفیت بالاتر برای فضای ذخیرهسازی، گوگل استفاده از فناوری ذخیرهسازی خاصی را اجباری نکرده است.
بر اساس گزارش «هاو تو گیک»، اکثر گوشیهای پرچمدار اندروید، از جمله گلکسی اس ۲۵ و گوگل پیکسل ۹، در حال حاضر با حداقل ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی عرضه میشوند. حتی بسیاری از دستگاههای اقتصادی و میانرده مانند گلکسی آ ۳۵ نیز با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت در دسترس هستند.
با این حال، دستگاههای دارای ظرفیت ذخیرهسازی ۶۴ گیگابایت همچنان در بخش پایینرده بازار، مانند گلکسی آ ۱۵، نسبتاً رایج هستند. گوشیها و تبلتهای اندرویدی با ظرفیت کمتر از ۳۲ گیگابایت، به لطف کاهش هزینههای تولید حافظه فلش در سالهای اخیر، به ندرت دیده میشوند.