## تغذیه سالم، سدی در برابر پیشرفت سرطان پروستات
مطالعات جدید نشان می دهند که مصرف غذاهای سالم می تواند از پیشرفت سرطان پروستات درجه پایین به مراحل خطرناک تر جلوگیری کند. این نتایج، به عنوان یک گام مهم در پیشگیری از سرطان پروستات، امیدوار کننده تلقی می شوند.
بر اساس پژوهشهای انجام شده، هرچه کیفیت تغذیه مردان بالاتر باشد، احتمال تبدیل سرطان پروستات درجه ۱ به مراحل ۲ یا بالاتر به طور قابل توجهی کاهش مییابد. به طور مثال، افزایش ۱۲.۵ امتیاز در مقیاس تغذیه سالم (از صفر تا ۱۰۰)، احتمال پیشرفت سرطان به درجه ۲ را ۱۵ درصد و به درجه ۳ یا بالاتر را ۳۰ درصد کاهش می دهد.
دکتر کریستین پاولوویچ، استاد انکولوژی اورولوژی در دانشگاه جان هاپکینز، با تأکید بر اهمیت این یافته ها، اعلام کرد که این مطالعه اولین شواهد قابل توجهی را ارائه می دهد که نشان می دهد رژیم غذایی سالم با کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات به رده های بالاتر مرتبط است.
برای انجام این تحقیق، دادههای ۸۸۶ مرد مبتلا به سرطان پروستات درجه ۱ بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ مورد بررسی قرار گرفت. محققان، پس از جمع آوری اطلاعات تغذیه ای از طریق پرسشنامه، شاخص تغذیه سالم هر بیمار را محاسبه و با میزان پیشرفت سرطان پروستات آنها در سال های بعد مقایسه کردند.
پس از ۶.۵ سال پیگیری، حدود ۲۱ درصد از مردان، دچار پیشرفت سرطان به درجه ۲ یا بالاتر و ۶ درصد به درجه ۳ یا بالاتر شده بودند. محققان دریافتند که مردانی که رژیم غذایی با کیفیت بالاتری داشتند، کمتر احتمال داشت که سرطانشان به مراحل خطرناک تر پیشرفت کند.
یکی از دلایل اصلی این اتفاق، کاهش التهاب ناشی از مصرف غذاهای سالم است. این التهاب می تواند نقش مهمی در رشد و پیشرفت سرطان پروستات ایفا کند.
با این حال، پاولوویچ بر ضرورت انجام مطالعات بیشتر با جمعیت های متنوع تر برای تأیید کامل این ارتباط بین رژیم غذایی با کیفیت و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تاکید کرد.