مرغ در آشپزی ایرانی از کاربرد بسیاری برخوردار است. این ماده غذایی محبوب را می توان با روش های مختلف طبخ کرده و به انواع غذاهای خوشمزه تبدیل نمود. یکی از برجسته ترین و مقبول ترین انواع این غذا، مرغ زعفرانی است که با طعمی لذیذ و ظاهری جذاب، توجه هر میهمانی را جلب می نماید.
زعفران، ادویه ای گران قیمت و معطر، نقش مهمی در ایجاد عطر و رنگ این خوراک ایفا می کند. در این مطلب راهکارهایی برای پخت مرغ زعفرانی با طعمی متمایز و نحوه سرو آن را ارائه داده ایم.
مواد لازم برای تهیه مرغ زعفرانی
برای تهیه یک مرغ زعفرانی بی نظیر، به مواد اولیه زیر نیاز خواهد بود:
- ۴ تکه مرغ (سینه یا ران)
- روغن مایع به مقدار لازم
- زعفران دم کرده
- ۲ عدد پیاز بزرگ
- ۳ حبه سیر
- ۱ تکه چوب دارچین
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه به اندازه کافی
- ۵۰ گرم کره
کیفیت مواد اولیه تاثیر زیادی در طعم نهایی غذا خواهد داشت. بنابر این، از مرغ تازه و زعفران اصل استفاده نمایید. همچنین به جای استفاده از رنگ زعفران، حتما به دنبال خرید زعفران و استفاده از آن باشید.
مراحل پخت مرغ زعفرانی
برای پخت مرغ زعفرانی طبق مراحل زیر پیش بروید:
1- طعم دار کردن مرغ
اولین گام برای تهیه مرغ زعفرانی، آماده سازی و طعم دار کردن مرغ است. پس از شستن و خشک کردن تکه های مرغ، آن ها را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار نمایید. افزودن مقداری زعفران دم کرده به این ترکیب، به غنای طعم مرغ کمک شایانی می کند. بهتر است مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه ها به خوبی به خورد آن بروند.
2- تفت دادن مرغ
در این مرحله، روغن را در یک قابلمه مناسب گرم کنید و پیازهای خلالی شده را داخل آن بریزید. تفت دادن پیاز تا زمانی که نرم و سبک شود، مرحله کلیدی این فرآیند است. پس از اضافه کردن سیر رنده شده، تکه های مرغ را به مخلوط بیفزایید و آن ها را روی حرارت متوسط سرخ کنید تا طلایی شوند.
3- پخت نهایی مرغ
پس از سرخ شدن مرغ، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا مرغ ها را پوشش دهد. سپس زعفران دم کرده همراه با کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه نمایید و حرارت را کاهش دهید. اجازه دهید مرغ به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزد تا کاملاً نرم شود. استفاده از دم کنی در ۱۵ دقیقه پایانی پخت می تواند به ماندگاری عطر زعفران در طعم غذا کمک نماید.
سرو مرغ زعفرانی
مرغ زعفرانی معمولا با برنج سرو می شود. برنج سفید یا زرشک پلو گزینه های خوبی هستند. برای تزئین می توان از خلال پسته و بادام استفاده نمود. همچنین چاشنی کمی زعفران حل شده روی برنج زیبایی و عطر بیشتری را به غذا می بخشد.
پخت برنج
برای پخت برنج، ابتدا آن را حدود ۳۰ دقیقه در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را گرفته و برنج را به قابلمه ای که حاوی آب جوش و نمک است، اضافه کنید. زمان پخت برنج با نوع آن متفاوت است، اما به طور معمول برنج ایرانی بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه باید آبکش شود. دقت داشته باشید که از پخت بیش از حد آن جلوگیری کنید.
برای تهیه ته دیگ، کف قابلمه کمی چرب شود. در صورتی که تمایل دارید ته دیگ سیب زمینی داشته باشید، تکه های سیب زمینی را در کف قابلمه بچینید. برنج آبکش شده را به آرامی داخل قابلمه بریزید و درپوش را ببندید تا به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد.
نکات مهم در تهیه مرغ زعفرانی
برای دستیابی به یک مرغ زعفرانی فوق العاده، رعایت نکات زیر ضروری است:
انتخاب نوع مرغ
نوع برش مرغ بسته به سلیقه شخصی متفاوت است. سینه مرغ بافت کم چرب تری دارد و سریع تر می پزد، در حالی که ران مرغ طعم و آب بیشتری دارد. با این حال، از سینه مرغ بدون پوست برای لذت بردن از طعمی لطیف و نرم استفاده می شود.
رایحه و رنگ زعفران
استفاده از زعفران اصل و مرغوب، بخش کلیدی پخت مرغ زعفرانی به شمار می رود. برای دم کردن زعفران می توان از دو روش متداول بهره برد. یکی دم کردن با آب جوش و دیگری با یخ. در روش اول، زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کرده و بعد از ۲۰ دقیقه صبر، استفاده کنید. در روش دوم نیز باید چند تکه یخ روی زعفران قرار دهید تا عطر و رنگ آن به خوبی آزاد شود.
ادویه های دیگر
علاوه بر ادویه های اصلی، می توان از دیگر ادویه ها مانند پودر پاپریکا، پودر سیر یا دارچین برای افزایش طعم مرغ بهره برد.
سخن پایانی
مرغ زعفرانی یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که با عطر و طعم دلنشینش می تواند سفره های شما را زینت ببخشد. با دقت در مراحل پخت و رعایت نکات گفته شده، می توان این خوراکی لذیذ را به راحتی در خانه تهیه کرد.
نکته قابل توجه : این مقاله یک رپورتاژ آگهی است و توسط سفارش دهنده تهیه شده است و مسئولیت محتوای ارائه شده یا خدمات معرفی شده بر عهده مجله خبری مسیر آنلاین نمی باشد.