رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه کرامت با تاکید بر جایگاه والای امام رضا (ع) و خاندان پاک اهل بیت (ع) در قلب و هویت ایرانیان، از آغاز جشنها و برنامههای ویژه این دهه با مشارکت گسترده مردم از روز دوشنبه، هشتم اردیبهشت ماه در سراسر کشور خبر داد.
در سومین نشست هماهنگی این ستاد که روز شنبه (ششم اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور نمایندگان سازمانها و بخشهای عضو در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین ملانوری ضمن تقدیر از تلاشهای بیوقفه دستاندرکاران برگزاری مراسم این ایام فرخنده، اظهار داشت: در تمامی آستانهای مقدس از جمله حرم مطهر رضوی، شاهچراغ، عبدالعظیم حسنی، حضرت معصومه (س) و سایر بقاع متبرکه و امامزادگان، جلسات متعددی به منظور هماهنگی و همکاری برای برگزاری هر چه باشکوهتر برنامههای دهه کرامت برگزار شده است که بدین وسیله از تمامی این بزرگواران صمیمانه سپاسگزاری میکنم.
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری افزود: برنامههای دهه کرامت، چه از نظر ساختار و چه از نظر محتوا، بر محوریت آستانهای مقدس استوار است و با همکاری عاشقان این خاندان و اقشار مختلف مردم در جایجای ایران اسلامی به اجرا درخواهد آمد.
وی در ادامه به ضرورت انسجام و وحدت رویه در طراحی و اجرای این برنامهها اشاره و خاطرنشان کرد: عناوین روزهای دهه کرامت مشخص و اعلام شده است. توصیه و درخواست ما این است که در تدوین برنامهها، توجه ویژه به نامگذاری این ایام صورت گیرد و هماهنگی و دقت لازم در این زمینه اعمال شود.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه کرامت توضیح داد: لازم است در انتخاب عناوین روزهای دهه کرامت دقت و هماهنگی لازم وجود داشته باشد. در هر روز از این دهه پربرکت، با توجه به مناسبتها و اهداف مورد نظر، یکی از اماکن یا نهادها میتواند به عنوان محور فعالیت قرار گیرد و سایر دستگاهها نیز همکاری و هماهنگی لازم را با آن داشته باشند.
وی ادامه داد: شایسته است هر سازمان یا نهادی، در کنار برنامههای داخلی خود، به برنامههای بیرونی و خارج از مجموعه خود نیز توجه نموده و در آنها مشارکت فعال داشته باشد. البته در هر دستگاه به صورت اختصاصی برنامههایی پیشبینی شده که بسیار ارزشمند است، اما ضرورت دارد در کنار آن، در برنامههای عمومی نیز مشارکت و در تولید محتوا، اطلاعرسانی و تبلیغات نیز همکاری و همافزایی صورت گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری افزود: برخی از سازمانها از دامنه اطلاعرسانی قویتر و ارتباطات گستردهتری برخوردارند. سایر دستگاهها نیز با توجه به ظرفیت و امکانات خود میتوانند به نحو مطلوب با یکدیگر همکاری کرده و به یکدیگر یاری رسانند تا شاخصترین برنامهها به صورت باشکوه اجرا و اطلاعرسانی شود.
وی با اشاره به فعالیتهای ارزشمندی که در گذشته برای پایهریزی و شکلدهی به برنامههای دهه کرامت انجام شده است، بر لزوم تقدیر از پیشکسوتان این عرصه تاکید کرد و پیشنهاد برگزاری اجلاس پیشکسوتان برگزاری دهه کرامت را به منظور تجلیل از بنیانگذاران و برگزارکنندگان اولیه برنامههای این دهه مطرح نمود.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه کرامت در ادامه به اهمیت ارزیابی عملکرد و میزان تاثیرگذاری برنامههای دهه کرامت اشاره کرد و اظهار داشت: عملکرد برنامههای اجرا شده توسط دستگاههای عضو ستاد از اهمیت بسزایی برخوردار است و در کنار ارزیابی نقاط قوت و ضعف، میزان اثربخشی برنامهها نیز باید مورد توجه قرار گیرد و در نهایت از برگزیدگان تقدیر به عمل آید.
وی افزود: در این راستا، اعضای ستاد باید به مدیریت دانش و ارائه گزارشهای جامع و دقیق توجه داشته باشند تا امکان ارزیابی مطلوب برنامهها فراهم شود.
ملانوری همچنین به نقش حیاتی رسانه ملی در پیشبرد و ترویج برنامههای فرهنگی اشاره کرد و حضور نمایندگان صدا و سیما در جلسات ستاد را بسیار مهم ارزیابی نمود.
وی با بیان اینکه شادی مومنانه یک نیاز فطری است، گفت: این دهه شریف، فرصتی ارزشمند را برای این شادی با حضور پرشور و گسترده اقشار مختلف مردم فراهم میآورد که نقش بسزایی در شکلگیری هویت ملی و تقویت اتحاد و انسجام گروههای مختلف دارد. زیرا امام رضا علیهالسلام و حضرت معصومه (س) بخش جداییناپذیر هویت ملی تمامی ایرانیان با گرایشها و سلایق گوناگون هستند و مردم ایران در هر جای این سرزمین و با هر تفکری، ارادت ویژهای به این خاندان بزرگوار دارند.
در ادامه این نشست، هر یک از اعضای ستاد ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات خود، گزارشی از فعالیتها و برنامههای سازمان متبوع خود به مناسبت دهه کرامت ارائه داده و هماهنگی نهایی به منظور برگزاری مراسم و جشنهای میدانی و برنامههای محوری با همکاری دستگاههای مختلف صورت گرفت.