در چهار ماهه نخست سال جاری، شاهد رشد چشمگیر صادرات از استان آذربایجان غربی بودیم. به گفته خالد جنگجو، ناظر گمرکات استان، در این مدت ۹۹۷ هزار و ۳۹۳ تن کالا به ارزش ۳۴۵ میلیون دلار از گمرکات استان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ترتیب ۱۵ درصد از نظر وزنی و ۶۵ درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.
محصولات صادراتی عمده
آهن و فولاد، مس تصفیه شده و محصولات پلاستیکی از جمله مهمترین کالاهای صادراتی استان در این مدت بودهاند. این رشد قابل توجه در صادرات نشان از پویایی اقتصادی استان و توانایی آن در رقابت در بازارهای جهانی دارد.
رشد قابل توجه در تردد مسافری
علاوه بر رشد صادرات، میزان تردد مسافری از مرزهای استان نیز افزایش چشمگیری داشته است. در چهار ماهه نخست سال، بیش از ۸۸۸ هزار نفر وارد و بیش از ۹۱۹ هزار نفر از استان خارج شدهاند که به ترتیب نشاندهنده رشد ۲۴ و ۳۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است. این افزایش تردد نشان از اهمیت مرزهای آذربایجان غربی در تبادلات تجاری و فرهنگی با کشورهای همسایه دارد.
اهمیت موقعیت جغرافیایی استان
آذربایجان غربی با داشتن حدود یک هزار کیلومتر مرز مشترک با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان، از موقعیت جغرافیایی ویژهای برخوردار است. این موقعیت، استان را به یکی از مهمترین کریدورهای تجاری منطقه تبدیل کرده است.
تبادلات مرزی و ترانزیتی؛ فرصتهای بینظیر
تبادلات مرزی و ترانزیتی از مهمترین ظرفیتهای استان آذربایجان غربی به شمار میرود و نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان ایفا میکند. با توجه به رشد قابل توجه صادرات و تردد مسافری در سال جاری، میتوان انتظار داشت که این روند در آینده نیز ادامه یابد و استان آذربایجان غربی به یکی از قطبهای مهم تجاری کشور تبدیل شود.
عوامل مؤثر در رشد صادرات
عوامل متعددی در رشد صادرات استان آذربایجان غربی مؤثر بودهاند که از جمله میتوان به حمایتهای دولت، بهبود زیرساختهای تجاری، افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تلاشهای بخش خصوصی اشاره کرد.
چشمانداز آینده
با توجه به پتانسیلهای موجود و حمایتهای دولت، میتوان انتظار داشت که صادرات استان آذربایجان غربی در آینده نیز رشد قابل توجهی داشته باشد. البته برای تحقق این هدف، نیاز به برنامهریزی دقیق، رفع موانع موجود و سرمایهگذاری در زیرساختها است.
جدیدترین اخبار را در مجله خبری مسیر آنلاین مطالعه کنید.