## خداحافظی با قهوه، سلام به چای سبز!
الکسا ملاردو برای یافتن فواید چای سبز، یک ماه تصمیم گرفت نوشیدن قهوه را کنار بگذارد و این نوشیدنی سالم را جایگزین آن کند.
او پس از نوشیدن روزانه دو لیوان چای سبز و کنار گذاشتن قهوه، متوجه مزایای قابل توجه این نوشیدنی نسبت به سایر نوشیدنیهای گرم شد. چای سبز انتخابی جذاب و منحصر به فرد در میان نوشیدنیهای گرم است. این چای نه تنها تسکین دهنده و آرامشبخش است، بلکه کافئین مورد نیاز برای شروع یک روز پر مشغله را نیز فراهم میکند.
الکسا ملاردو از طرفداران نوشیدنیهای حاوی قهوه مانند لاته سرد و کاپوچینو بود. قبل از این چالش ۳۰ روزه، چای سبز حتی در لیست نوشیدنیهای مورد علاقه او قرار نداشت. او درباره این چالش گفت: “من همیشه قهوه را به چای ترجیح میدادم و معمولاً چای سیاه یا ماچا لاته مینوشیدم.” این خبرنگار مانند بسیاری از افراد، هرگز به چای سبز به عنوان منبع اصلی کافئین خود فکر نکرده بود.
پس از نوشیدن دو لیوان چای سبز در روز (یک لیوان صبح و یک لیوان بعد از ظهر)، الکسا متوجه این سه مزیت اساسی شد:
**کاهش استرس:** یک فنجان قهوه صبحگاهی، برای سرحال شدن عالی است، اما میتواند عوارضی مانند اضطراب، عصبانیت و بیقراری به همراه داشته باشد. در مقابل، یک فنجان چای سبز علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز برای شروع روز، آرامشبخش نیز هست. ترکیب عطر، طعم و میزان کافئین چای سبز، این ویژگی آرامشبخشی را به وجود میآورد.
الکسا درباره تجربه خود میگوید: “با نوشیدن چای سبز به جای قهوه، استرس کمتری را تجربه میکردم، اما در طول روز انرژی زیادی نداشتم. تفاوت میزان انرژیام برای انجام کارهای روزانه باعث شد تا به مقایسه میزان کافئین موجود در چای سبز و قهوه بپردازم.”
یک فنجان چای سبز حدود ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم کافئین دارد، در حالی که یک فنجان قهوه ۸۰ تا ۱۰۰ میلی گرم کافئین دارد. پس جای تعجب نیست که نوشیدن قهوه باعث افزایش اضطراب شود.
الکسا برای جبران کمبود انرژی، پس از گذشت ۱۵ روز، مصرف چای سبز خود را به سه لیوان در روز (دو لیوان صبح و یک لیوان بعد از ظهر) افزایش داد. کافئین موجود در چای سبز، برای افزایش انرژی در طول روز کافی است و اثر آن به میزان مصرف و عملکرد بدن بستگی دارد.
چای سبز حاوی کافئین است، یک محرک طبیعی که به طور موقت سرعت متابولیسم را افزایش میدهد. کافئین فعالیت سیستم عصبی مرکزی را افزایش میدهد و آزادسازی انتقال دهندههای عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین را بالا میبرد. این روند میتواند منجر به افزایش هوشیاری و سرعت متابولیسم بالاتر شود، به این معنا که بدن کالری بیشتری بسوزاند.
**بهبود عملکرد مغز:**
نوشیدن چای سبز همچنین به الکسا کمک کرد تا بهتر فکر کند و تمرکز بیشتری بر کارهای روزانه خود داشته باشد. این یکی دیگر از مزایای مصرف روزانه چای سبز نسبت به نوشیدن قهوه است.
پس از نوشیدن یک فنجان قهوه، افراد معمولاً دچار حالتی معروف به “مه مغزی” میشوند و تمرکز خود را از دست میدهند. ترکیب کافئین و اسید آمینههای موجود در چای سبز، اثرات مثبتی بر عملکرد شناختی مغز دارد، هوشیاری را افزایش میدهد و خلق و خو را بهبود میبخشد. تمام این فواید مثبت، بدون احساس گیجی پس از نوشیدن قهوه هستند.
**کمک به دستگاه گوارش:**
بسیاری از افراد در دنیای امروز با اختلالات گوارشی و مشکلات معده دست و پنجه نرم میکنند. بسیاری از غذاها و نوشیدنیهای محبوب، سلامت دستگاه گوارش را به خطر میاندازند. حتی قهوه نیز میتواند تهدیدی برای سلامتی معده و روده باشد.
با این حال، چای سبز تأثیر آرامبخشی بر دستگاه گوارش دارد، اختلالات موجود را تسکین میدهد و از وخیم شدن شرایط سلامتی دستگاه گوارش جلوگیری میکند. چای سبز سرشار از پلی فنولها است، یک سری آنتی اکسیدان بسیار قوی. آنتیاکسیدانها به خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بدن کمک میکنند، با التهاب مبارزه میکنند و باعث کاهش استرس مخرب میشوند. این ویژگی عالی میتواند به حفظ سلامتی کمک بزرگی کند و از پیری زودرس جلوگیری کند.
**کمک به کاهش وزن:**
چای سبز میتواند به تلاشهای فرد برای کاهش چربی کمک کند. در واقع مطالعات زیادی بر روی تأثیرات چربیسوزی، کاهش و مدیریت وزن چای سبز انجام شده است.
این چای حاوی کافئین و کاتچین است که به افزایش متابولیسم و افزایش چربی سوزی کمک میکنند. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان میدهد که چای سبز ممکن است به کاهش چربیهای انباشته شده شکم نیز کمک کند.
کاتچینهای موجود در چای سبز، روند تجزیه چربی در بدن را سرعت میبخشند. در طی این فرایند، بدن به جای جذب کالری از چربیهای موجود برای تامین انرژی خود استفاده میکند. این اثر مفید به همراه افزایش متابولیسم بدن، به کاهش و مدیریت وزن در بلندمدت کمک زیادی میکند.