معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به دستاندازی بیرویه به طبیعت، نابودی پوشش گیاهی و مراتع و تغییرات در وضعیت آبگیرهای جلگه خوزستان، نسبت به خطر تبدیل این مناطق به بیابان هشدار داد و وضعیت کانونهای ریزگرد را رو به وخامت توصیف کرد.
سید عادل مولا با تاکید بر اهمیت نگهداری از درختان کاشته شده به مراتب بیشتر از خودِ کاشت نهال، اظهار داشت: پروژههای متعددی برای کاشت نهال انجام میشود، اما اگر این درختان و پوشش گیاهی موجود حفظ نشوند، در واقع هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است. بنابراین، سازمان منابع طبیعی باید اولویت اصلی خود را بر حفظ درختان بگذارد و برای مناطقی که تاکنون اقدامی در آنها انجام نشده، برنامهریزی کند.
وی افزود: با وجود تلاشهای صورت گرفته، کانونهای شناسایی شده گرد و غبار در خوزستان تثبیت شدهاند، اما به دلیل تداوم خشکسالی، وضعیت این کانونها و همچنین روند بیابانزایی در استان رو به افزایش است.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان هشدار داد: اگر روند بیابانزایی تشدید شود، نه تنها وضعیت کانونهای گرد و غبار قبلی بدتر خواهد شد، بلکه سرعت بیابانزایی نیز افزایش مییابد.
وی با اشاره به عوامل متعددی از جمله تصرف غیرقانونی اراضی طبیعی، آتشسوزیهایی که منجر به نابودی پوشش گیاهی میشوند، از بین رفتن مراتع و تغییر در ماهیت آبگیرهای جلگه خوزستان، بر خطر جدی افزایش بیابانزایی در این استان تاکید کرد و پیشبینی کرد که در آیندهای نزدیک، این مناطق به بیابان تبدیل خواهند شد.
مولا با بیان اینکه وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست، اقدام در مناطق تحت مدیریت خود است، افزود: در این راستا، تمامی مناطقی که به دلیل عوامل طبیعی یا غیرطبیعی دچار مشکل شده یا از حالت بکر و قابل استفاده خارج شدهاند، احیا خواهند شد. در سال گذشته، ۱۰۰ هکتار از مناطق دز و کرخه از طریق کاشت نهال یا ایجاد کانالهای آبرسانی احیا شدند.
وی همچنین از برنامهریزی برای احیای مناطقی که در سال جاری با حکم قضایی رفع تصرف میشوند یا دچار آتشسوزی میگردند، خبر داد.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص وضعیت تالابها نیز گفت: در تالاب بامدژ، پروژه تثبیت آب به منظور حفظ طولانیتر آب در تالاب در حال اجرا است و در تالاب شیمبار نیز حداقل تا دو فصل آینده، آب نگهداری خواهد شد.