## ترامپ و چشمانداز صلح در اوکراین: مذاکره یا تسلیم؟
با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بار دیگر چشمها به سوی او و وعدههای انتخاباتیاش دوخته شده است. اما چالش اصلی ترامپ این است که چگونه به وعده پایان جنگ اوکراین عمل کند؟
با وجود صدور بیانیههای متعدد از سوی متحدین ترامپ، هنوز هیچ طرح مشخصی برای حل این چالش ارائه نشده است. برخی بر این باورند که ترامپ قادر به متقاعد کردن ولادیمیر پوتین برای مذاکره با زلنسکی نیست.
یکی از موضوعات حائز اهمیت در این زمینه استراتژی ترامپ برای خاتمه جنگ است. در حالی که جو بایدن حمایت قاطع خود از اوکراین را اعلام کرده بود، ترامپ سیاست متفاوتی را در پیش گرفته است.
به نظر میرسد ترامپ تمایل به فروکش کردن جنگ از طریق مذاکره دارد، اما این مذاکرات با شروط خاصی همراه خواهد بود.
یکی از این شروط عدم عضویت اوکراین در ناتو برای بیست سال آینده است. در عوض، ترامپ اعلام کرده است که به ارسال سلاح به اوکراین برای بازدارندگی روسیه ادامه خواهد داد.
ترامپ همچنین به ایجاد منطقهای غیرنظامی در اوکراین اشاره کرده است که میتواند به ایجاد صلح کمک کند. اما هنوز نامشخص است که کنترل این منطقه به عهده چه کسانی خواهد بود.
مشاوران ترامپ بر این باورند که کشورهای اروپایی باید در فراهم کردن امنیت و ثبات در اوکراین نقش فعالتر داشته باشند.
این پیشنهادات با واکنشهای متفاوتی مواجه شده است. کرملین این پیشنهادات را نامربوط و مبهم خوانده و آنها را بیشتر انتظارات وال استریت ژورنال نسبت به پیشنهادات ترامپ دانسته است.
از سوی دیگر، زلنسکی با چالش جدیدی مواجه است. او باید با نظر جامعه اوکراینی که واگذاری قلمروها را به عنوان تسلیم در برابر روسیه تلقی میکند، مقابله کند.
در نهایت، نتیجه این مذاکرات نامشخص است و ترامپ باید با موفقیت از چالش پایان جنگ اوکراین عبور کند.