مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو از تولید 8 محصول فناورانه حلال خوراکی در راستای ارتقای سلامت و تنوع محصولات غذایی در کشور خبر داد.
حسین رستگار، رئیس این مرکز، با بیان اینکه 80 مورد توسعه طرح کاربردی و تحقیقاتی در حوزه حلال طی سال گذشته انجام شده است، گفت: “ارزیابی خطر آلایندههای پرخطر در محصولات آرایشی-بهداشتی، انواع نان، گردو، قهوه بوداده و …، تعیین روشهای نوین بر پایه هوش مصنوعیمانند پیشبینی ویژگیهای فیزیک و شیمیایی عسل، تشخیص منشا بافتی ژلاتین، اندازه گیری SPF ضدآفتاب، اندازه گیری فرمالدئید در آرایشی و بهداشتی و منشا شیر در انواع پنیر در این حوزه قرار گرفته است.”
وی با اشاره به توسعه محصولات فناورانه و حلال، تصریح کرد: “از جمله محصولات تولید شده در این حوزه میتوان به کاربرد فیلم خوراکی حاوی وی پروتئین و اسانس در نگهداری پنیر، ارائه فرمولاسیون برای جایگزینهای گیاهی محصولات لبنی، اثر پوشش نشاسته سیب زمینی حاوی آمینواسید انتخاب شده برای جلوگیری از تشکیل ترکیبات سرطان زا در مرغ سرخ شده و تولید ماست تربا سنتی با استفاده از باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از سبزیجات تخمیر شده اشاره کرد.”
رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو همچنین از تولید فیبرهای هیدرولیز شده بومی، تولید ناگت حاوی مایکو پروتئین به عنوان جایگزین گوشت مرغ، تولید شیر با فنیل آلانین در فرمولاسیون افراد فنیل کتونوریا و تولید برگر حاوی مایکو پروتئین با عنوان جایگزین گوشت قرمز با روش فناورانه خبر داد.
تولید این محصولات فناورانه حلال، گامی مهم در جهت ارتقای سلامت و تنوع محصولات غذایی در کشور محسوب میشود. استفاده از این محصولات میتواند به کاهش مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده، افزایش مصرف فیبر و پروتئین گیاهی و در نهایت به ارتقای سلامت جامعه کمک کند.
جدیدترین اخبار را در مجله خبری مسیر آنلاین مطالعه کنید.