افزایش سهمیه ارزی چهارمحال و بختیاری به ۵۰۰ میلیون دلار

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری از افزایش سهمیه ارزی استان به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ خبر داد. فضل‌الله رحمتی در نشست با اصحاب رسانه با اعلام این خبر گفت: تا کنون برای ۳۲ طرح، بیش از ۲۵۰ میلیون دلار ارز اخذ شده که نسبت به سال گذشته رشد ۳۸۸ درصدی داشته است.

رحمتی در ادامه به صدور ۱۱۵۷ جواز تاسیس با اشتغال ۱۵ هزار و ۵۸۲ نفر در استان از سال ۱۴۰۱ تاکنون اشاره کرد و گفت: از این تعداد، ۹۶۵ جواز پیشرفت فیزیکی بین صفر تا ۲۰ درصد و ۱۲۸ جواز نیز پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد دارند. وی همچنین از ابطال بیش از ۸۷۰ جواز تاسیس که در سال‌های گذشته صادر شده بود و پیشرفت فیزیکی خوبی نداشت، خبر داد و افزود: با این اقدام فضا برای حضور سرمایه‌داران باز شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه طی دو سال اخیر بیش از ۸۷۰ جواز تاسیس که در سال‌های گذشته صادر شده بود و پیشرفت فیزیکی خوبی نداشت، باطل شدند، گفت: با این اقدام فضا برای حضور سرمایه‌داران باز شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ سهمیه ارزی استان به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار رسید که تا این لحظه برای ۳۲ طرح، بیش از ۲۵۰ میلیون دلار ارز اخذ شده که نسبت به سال گذشته رشد ۳۸۸ درصدی داشته است.

رحمتی با اشاره به اینکه در این استان دو زنجیره ارزش ماهیان سردابی و بادام تعریف شده است، افزود: طی دو سال اخیر ۳۵۷ پروانه بهره‌برداری با سرمایه ثابت ۹۳۱۱ میلیارد تومان و اشتغال ۵۵۰۹ نفر صادر شده که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

رحمتی در خصوص حوزه معادن گفت: از اسفندماه سال ۱۴۰۱ تاکنون ۲۶ پروانه بهره‌برداری در استان صادر، ۱۹ پروانه تمدید، ۱۰ پروانه اکتشاف صادر و چهار گواهی کشف شده است.

وی با اشاره به اینکه وصول حقوق دولتی در استان نیز رشد چشمگیری داشته است، تصریح کرد: ۶۴ میلیارد تومان وصول حقوق دولتی و چهار مزایده عمومی برگزار و ۱۷ محدوده معدنی واگذار شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری، در خصوص آمار تولیدات معدنی در دو سال گذشته بیان کرد: آهن اسفنجی یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۱۵۲ تن، ورق گالوانیزه فولادی ۸۵۳ هزار و ۵۴۵ تن، ورق قلع‌اندود ۱۳۳ هزار و ۸۱۷ تن، ورق نبرد سرد فولاد ۴۴ هزار و ۳۷۹ تن، انواع کاشی و سرامیک ۱۱ میلیون و ۷۸۲ هزار و ۵۹۸ مترمربع، بیلت ساده فولاد کربنی و آلیاژی ۱۷۰ هزار و ۶۶۷ تن و … تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه ساماندهی اصناف و تشکل‌ها از دغدغه‌های مردم است، ادامه داد: در سال ۱۴۰۲، ۱۴هزار و ۲۸ پروانه کسب در استان صادر شده که از این تعداد ۴۷۰ فقره پروانه ایثارگری بوده است.

رحمتی با بیان اینکه یکی از اهرم‌های نظارت بر اصناف کمیسیون نظارت است، افزود: در سال ۱۴۰۲ مجموعاً ۴۵ مصوبه در کمیسیون‌های نظارتی استان صادر شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در اعطای تسهیلات مشاغل خانگی، صمت یک دستگاه همکار است، گفت: در مجموع در استان بیش از ۲۵۶ نفر معرفی شدند که از این تسهیلات استفاده کنند.

وی بیان کرد: پروانه‌های صادره و تمدیدی در کل استان ۹ هزار و ۹۸۸ فقره بوده که از این تعداد ۳۶۵ مورد تمدید پروانه صورت گرفته است.

رحمتی اضافه کرد: در حال حاضر ۱۲ هزار بافنده فرش در استان وجود دارد و از سال ۱۴۰۲ تاکنون ۱۵۰ مترمربع در استان بافته شده و چهار تعاونی فرش در استان فعال هستند.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولان صادراتی استان شامل اوره و آمونیاک، خوراک آبزیان، شیرخشک است و مخزن گاز توسط ۴۲ واحد صنعتی تولید و به کشورهای عراق، ترکیه، افغانستان، سوریه، پاکستان و … صادر شده است.

با احترام ، مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *