«هر هفته یک پروژه»؛ رونق آبادانی در روستاهای مرکزی اردستان

بخشدار مرکزی شهرستان اردستان از اجرای طرحی نوآورانه با عنوان «هر هفته یک پروژه» در روستاهای این بخش خبر داد. هدف از این طرح، ایجاد رقابت سازنده میان دهیاری‌ها و پیشبرد توسعه متوازن در سطح روستاها از طریق برگزاری مراسم افتتاح یا کلنگ‌زنی هفتگی است.

محمدتقی کیانی با اشاره به وجود ۶۰ روستا در بخش مرکزی اردستان که ۲۷ روستا دارای دهیاری و ۳۴ روستا دارای شورای اسلامی هستند، اظهار داشت: در سال‌های اخیر تلاش‌های چشمگیری از سوی بخشداری و دهیاران برای توسعه و آبادانی این روستاها صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه بخش مرکزی اردستان شامل سه دهستان برزاوند، کچو و علیا می‌شود، افزود: ویژگی بارز روستاهای این بخش، مهاجرپذیر بودن آن‌هاست و در ایام اوج سفرهای گردشگری، جمعیت برخی از این روستاها تا چهار برابر افزایش می‌یابد که طبیعتاً تامین زیرساخت‌های لازم برای ارائه خدمات به این حجم از جمعیت در روستاها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بخشدار مرکزی با تاکید بر اجرای طرح «هر هفته یک پروژه» در روستاهای این بخش، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و همت دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی و حمایت مسئولان شهرستان، به منظور ایجاد انگیزه و رقابت مثبت بین دهیاری‌ها و دستیابی به توسعه متوازن، هر هفته شاهد برگزاری مراسم افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی یک پروژه در یکی از روستاهای بخش مرکزی خواهیم بود.

کیانی با اشاره به تنوع پروژه‌های پیش‌بینی شده در زمینه‌های عمرانی، فرهنگی، ورزشی و تفریحی، گفت: این پویش در روستاهای بخش مرکزی آغاز شده و در حال حاضر ۱۵ پروژه آماده افتتاح و بهره‌برداری است. منابع مالی این پروژه‌ها از محل اعتبارات بخشداری، کمک‌های خیرین و یا مشارکت با سایر دستگاه‌های اجرایی شهرستان تامین خواهد شد.

وی در خصوص منابع مالی دهیاری‌ها توضیح داد: اعتبار تمامی دهیاری‌ها از محل عوارض دولتی است که به صورت ماهانه و بر اساس سرانه جمعیت به حساب آن‌ها واریز می‌شود. علاوه بر این، بخشی دیگر از درآمدهای دهیاری‌ها از محل صدور پروانه ساخت، دریافت عوارض و سایر درآمدهای پایدار تامین می‌گردد.

بخشدار مرکزی اردستان با ارزیابی مثبت زیرساخت‌های روستاهای این بخش، خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۲ میلیارد تومان پروژه در راستای بهبود رفاه روستاییان در بخش مرکزی به بهره‌برداری رسیده است. البته وی اذعان داشت که برخی روستاهای حاشیه‌ای به دلیل عدم پیگیری لازم از سوی ساکنان، کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

کیانی در پایان با تاکید بر اینکه یکی از اهداف اصلی بخشداری مرکزی، توسعه و ارائه خدمات در روستاها به منظور تحقق مهاجرت معکوس جمعیت است، افزود: خوشبختانه برخی روستاهای این بخش، به ویژه در دهستان برزاوند، با ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار، توانسته‌اند جمعیت را حتی از سایر مناطق و شهرها جذب کنند.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *