هم‌اندیشی برای رفع چالش‌های کارگری و بازنشستگی در آذربایجان شرقی برگذار شد

تبریز، آذربایجان شرقی – شامگاه جمعه، نوزدهم اردیبهشت، اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در نشستی هم‌اندیشی با روسای تشکل‌های کارگری و بازنشستگی استان آذربایجان شرقی دیدار و گفت‌وگو کردند. این نشست که با حضور استاندار آذربایجان شرقی و تعدادی از نمایندگان مجلس استان برگزار شد، به بررسی چالش‌ها و راهکارهای بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی کارگران و بازنشستگان اختصاص داشت. این گردهمایی، تأکیدی بر تعامل میان قوای مقننه و مجریه و همچنین بخش خصوصی در جهت حل مشکلات قشر آسیب‌پذیر جامعه است.

استاندار آذربایجان شرقی: اتحاد و وفاق، کلید حل مشکلات کارگران

استاندار آذربایجان شرقی در این نشست، با تأکید بر اهمیت اتحاد، وفاق و همدلی برای حل مشکلات کارگران، اظهار داشت: “همه مسئولان در یک کشتی نشسته‌ایم و حل بخشی از این مشکلات و چالش‌ها توسط قوه مجریه و بخشی دیگر توسط قوه مقننه حل می‌شود.” وی افزود که نمایندگان مجلس باید مسائل و مشکلات ملی را در سطح کشور پیگیری کنند و استانداری نیز مسائل استانی را از طریق دولت دنبال خواهد کرد. او همچنین تصریح کرد که خروجی کار اگر برای رفاه حال کارگران باشد، موجب خشنودی خداوند خواهد شد و خواستار پیگیری مشترک مسائل اقتصادی و معیشتی کارگران و کارفرمایان از سوی نمایندگان مجلس و استانداری شد.

کمیسیون اجتماعی مجلس: چالش‌های معیشتی و نیاز به بودجه کلان

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این جلسه، بر همکاری دولت و مجلس در راستای حل مشکلات کارگران و بازنشستگان تأکید کرد و اظهار داشت که تمام بازنشستگان زیر ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند و طبیعی است که با مشکلات معیشتی مواجه شوند. وی برای جبران این عقب‌ماندگی، نیازمند ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه دانست که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی کشور، “غیرممکن” به نظر می‌رسد.

او با اشاره به اینکه نتایج قوانین و اصلاحات قانونی در کشور پس از ۲۰ سال در جامعه نمایان می‌شود، از کارگران و کارفرمایان خواست تا انتظار حل مشکلات و چالش‌های اقتصادی و اجتماعی در کوتاه‌مدت را نداشته باشند. رئیس کمیسیون بر وفاق میان کارگران و کارفرمایان در راستای توسعه و پیشرفت اقتصاد تأکید کرد و افزود که فرآیند قانون‌گذاری مجلس منوط به رأی نمایندگان، شورای نگهبان و پایبندی به اصول و سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی است و در این راستا باید با تعامل و بررسی ظرفیت‌های طرفین مختلف، به یک نتیجه کارآمد رسید. وی همچنین به ظرفیت بالای اتاق بازرگانی تبریز، با دارا بودن واحدهای تولیدی و صنعتی نامدار، در اقتصاد ایران اشاره کرد.

نمایندگان تبریز، آذرشهر و اسکو: مسکن کارگران و تعیین تکلیف نیروهای شرکتی

یکی از نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، به راهکارهای حل مشکل مسکن کارگران اشاره کرد و گفت: “با همکاری و تعامل با وزارت راه و شهرسازی می‌توانیم در راستای تحقق دولت چهاردهم، کارگران صاحب خانه شوند.” او همچنین از تعیین تکلیف تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی طی روزهای آینده خبر داد و ابراز امیدواری کرد که طی جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس با مجمع تشخیص مصلحت نظام، موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به سرانجام برسد. این موضوع، یکی از مطالبات دیرینه بخش بزرگی از نیروی کار کشور است.

دیگر نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو نیز ضمن ابراز امیدواری نسبت به مثمرثمر بودن سفر اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به استان، اظهار داشت که نمایندگان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های واحدهای تولیدی، صنعتی و اجتماعی استان بازدید کردند که امیدواریم منجر به راه‌گشایی از مشکلات و چالش‌ها باشد.

نماینده سراب: پیگیری مشکلات بیمه و توقف انتقال بانک رفاه

نماینده مردم سراب در این جلسه، با توجه به بروز مشکلاتی در حوزه بیمه تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و نسخه برخط، طی تماس تلفنی با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، حل این مشکل را پیگیری کرد و وزیر نیز قول رفع آن را طی چند روز آینده داد. او با تأکید بر اینکه باید در فرصت طلایی خدمت به ملت در مجلس، مشکلات مردم را کاهش داد، ادامه داد که کشور امروزه با مجموعه‌ای از مشکلات و چالش‌ها مواجه است که مردم در تنگنای شدیدی قرار گرفته‌اند. وی افزود: “مجلس باید قوانین را متناسب با مشکلات تغییر دهد.” نماینده سراب همچنین بر توقف انتقال بانک رفاه کارگران تأکید کرد و افزود که مجلس تلاش خواهد کرد تا فرآیند انتقال این بانک متوقف شود تا “بیش از این کارگران دچار ضرر و زیان نشوند.”

نماینده میانه: از شنیدن حرف‌ها تا اجرایی شدن اقدامات

نماینده مردم میانه در این دیدار، با گلایه از اینکه “حرف دل کارگران در جلسات متعدد شنیده می‌شود ولی اجرایی نمی‌شود”، گفت: “جامعه کارگری در شرایط سخت معیشتی قرار گرفته‌اند و متأسفانه هیچ اقدامی در راستای بهبود این شرایط انجام نمی‌گیرد.” وی همچنین به افزایش تقاضای دارو و درمان در جامعه با توجه به افزایش ترکیب سنی جامعه اشاره کرد و افزود: “ما باید در زمینه‌های مختلف از جمله تأمین نیازمندی‌های دارو و درمان سالمندان و بازنشستگان، اقدامات فوری انجام دهیم.”

اتاق بازرگانی تبریز: تعامل با بخش خصوصی و اصلاح قانون کار

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست، بر تعامل و همکاری بخش خصوصی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد و گفت: “ما در استان با نمایندگان کارگری و کارفرمایی ارتباط بسیار خوب و تعامل سازنده‌ای داریم.” وی ابراز امیدواری کرد که با تعامل بتوان مشکلات و چالش‌های تولید را حل کرد و افزود که با همکاری با نمایندگان مجلس می‌توان مسائل و مشکلات تولید و صنعت را رفع کرد.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، اصلاح قانون کار را به نفع کارگر و کارفرما دانست و افزود که با اصلاح این قانون، هر دو قشر کارگران و کارفرمایان می‌توانند از آن به نحو احسن بهره‌مند شوند. وی همچنین خواستار انتقال دبیرخانه سخت و زیان‌آور از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سازمان تأمین اجتماعی شد و ادامه داد: “با انتقال این دبیرخانه شاهد ارتباط، تعامل بهتر و حل برخی از مشکلات اداری خواهیم بود.” او همچنین درخواست ابطال بخش‌نامه صادره از سازمان تأمین اجتماعی را داشت که به گفته وی “هیچ سودی به کارفرمایان ندارد.”

این مقام مسئول در اتاق بازرگانی تبریز، با بیان اینکه اغلب مشکلات کارگران و کارفرمایان مربوط به مسائل کشوری است، ادامه داد: “به دلیل عدم پرداخت بدهی‌های دولت و تحریم‌ها، متأسفانه پرداختی‌های کارفرمایان با مشکل مواجه شده است و در این راستا تشکلات کارگری باید همراه کارفرمایان باشند.” این سخنان، نشان‌دهنده چالش‌های کلان اقتصادی است که هم بر کارفرمایان و هم بر کارگران تأثیر می‌گذارد.

خانه کارگر تبریز: نگاه ویژه مجلس به قشر کارگری

دبیر اجرایی خانه کارگری تبریز نیز در این نشست از مشکلات و چالش‌های جامعه کارگری انتقاد کرد و گفت: “امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی نگاه ویژه‌ای به حل مشکلات قشر کارگری که همواره در خدمت نظام و اسلام بوده‌اند، داشته باشند.”

این نشست با حضور نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی، شامل آقایان علی جعفری‌آذر، رضا صدیقی، مجید نصیرپور و مهدی اسماعیلی، برگزار شد. چنین گردهمایی‌هایی فرصتی برای تبادل دیدگاه‌ها و یافتن راه‌حل‌های مشترک برای چالش‌های پیش روی جامعه کارگری و بازنشستگان است. اما انتظار می‌رود که این هم‌اندیشی‌ها به نتایج عملی و ملموسی منجر شود تا امید به بهبود وضعیت معیشتی و شغلی در این قشر از جامعه زنده بماند.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *