ابطحی به سانسور بیانیه خاتمی انتقاد کرد

## وحدت ملی در برابر تهدیدات خارجی: ضرورت کنار گذاشتن افراطی‌گری

محمدعلی ابطحی، چهره سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگویی با روزنامه صبح نو، به بررسی ابعاد شکل‌گیری “وحدت ملی” در برابر تهدیدات خارجی پرداخت. او با اشاره به اینکه در شرایطی که امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور مورد تهدید قرار می‌گیرد، معمولاً یک اجماع ملی شکل می‌گیرد، تصریح کرد: “به‌ویژه اگر دشمن خارجی و به‌خصوص رژیم صهیونیستی باشد، شاهد همبستگی و وحدت رویه در سطح جامعه خواهیم بود.”

ابطحی، با اشاره به اینکه در چنین شرایطی، اکثریت جامعه از اقداماتی که به تقویت اقتدار ملی منجر می‌شود، حمایت می‌کنند، به مشکل حاکم بر برخی جریان‌های سیاسی و رسانه‌ها اشاره کرد. او گفت: ” متاسفانه به جای استفاده از این فضای همبستگی، برخی تلاش می‌کنند اختلافات گذشته و سانسورهای قبلی را پررنگ کنند.”

این فعال سیاسی، با بیان اینکه نادیده گرفتن “وحدت ملی” که در چنین شرایطی شکل می‌گیرد، آسیب‌زا است، گفت: ” حس می‌شود که یک اجماع ملی در داخل وجود دارد و در مقابل، مخالفت با این اجماع از بیرون به جامعه تحمیل می‌شود. این وضعیت، آسیب‌زا است و هرگز نمی‌تواند جدی گرفته شود.”

ابطحی با ارائه مثال‌هایی از “سانسور خبرهای وحدت ملی” در اتفاقات اخیر، بر اهمیت پرهیز از چنین رفتارهایی تاکید کرد. او گفت: ” مثلا در اتفاقات اخیر، آقای خاتمی و دوستانشان بیانیه‌هایی منتشر کردند؛ اما به جای آنکه این موارد در صدر خبرها قرار بگیرد و نشان دهد که اجماع ملی در برابر دشمن خارجی وجود دارد، همه این مسائل سانسور شد. چنین رفتارهایی به ضرر وحدت ملی و منافع کشور تمام می‌شود.”

ابطحی با بیان اینکه در مقابل جریانات خارجی، معمولاً ” وحدت داخلی” شکل می‌گیرد، بر ضرورت کنار گذاشتن اختلافات داخلی در این شرایط تاکید کرد. او گفت: ” تمام حرف من این است که برخی گروه‌ها که نماد افراطی‌گری هستند، به شدت در برابر جریاناتی ایستاده‌اند که مورد حمایت رهبر انقلاب و شعارهای دکتر پزشکیان است. تا وقتی این مقاومت وجود داشته باشد، جریان اصلاحات به‌طور جدی گرفته نخواهد شد.”

او با اشاره به اینکه “افراطیون دو جناح” باید به حاشیه رانده شوند، بر اهمیت ” وحدت ملی ” در شرایط فعلی تاکید کرد: ” افراطیون دو جناح باید به حاشیه رانده شوند و مجموعه‌ای از افراد دلسوز برای کشور محور تصمیم‌گیری‌ها قرار گیرند؛ اما متاسفانه بخشی از افراطیون گذشته در رسانه‌های رسمی جایگاه دارند و مانع از تصمیم‌سازی درست می‌شوند، درحالی‌که تصمیم‌سازی صحیح زمانی شکل می‌گیرد که جناح‌های مختلف، پشت سر رهبری متحد شوند و بتوانند در مرکز قرار گیرند و تصمیم‌سازی کنند.”

ابطحی با بیان اینکه ” وفاق ملی ” در شرایط فعلی نوعی ” ترجمه از اصلاحات ” است، بر ضرورت همکاری و هم‌افزایی در میان بخش‌های مختلف حاکمیت تاکید کرد. او گفت: ” برای این کار، به نظر من باید آرامش و اطمینان خاطر وجود داشته باشد. نباید در برابر جریانات افراطی لرزش و تزلزل به وجود بیاید و نباید فکر کنند که افراطیون، سخنگوی جامعه هستند.”

او در پایان با بیان اینکه جریان افراطی همیشه تلاش می‌کند خود را ” سخنگوی دین و انقلاب ” جا بزند، بر ضرورت عمل قاطع و بدون تزلزل مسئولان تاکید کرد: ” جریان افراطی همیشه تلاش می‌کند خود را سخنگوی دین و انقلاب جا بزند، درحالی‌که قطعا چنین نیست. اگر دل تصمیم‌گیران در این شرایط نلرزد و با قاطعیت عمل کنند، می‌توان موفقیت‌های زیادی به دست آورد.”

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *