از هر ۱۰۰۰ تولد، ۳ تا ۵ مورد ابتلا به کم‌شنوایی گزارش می‌شود

## کم شنوایی و ناشنوایی: معضلی فراموش شده با هزینه‌ای سنگین

کم شنوایی و ناشنوایی، دو چالش جدی برای نظام سلامت به شمار می‌روند که متاسفانه در ایران و بسیاری از نقاط جهان، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. به گفته دکتر سعید محمودیان، متخصص شنوایی‌سنجی، حدود 80 درصد از نیازهای مربوط به مراقبت شنوایی در سطح جهان نادیده گرفته می‌شود. این بی‌توجهی، ریشه در فقر سواد سلامت جامعه دارد و سالانه هزینه‌های هنگفتی به نظام سلامت در سطح جهان تحمیل می‌کند.

یکی از دلایل اصلی این کم‌توجهی، وجود باورهای نادرست و نگرش‌های منفی نسبت به کم شنوایی و ناشنوایی در جامعه است. این نگرش‌ها، گاهی سبب انگ‌زدن به افراد کم شنوا یا ناشنوا می‌شود و باعث می‌شود که افراد مبتلا به کم شنوایی، مشکل خود را پنهان کنند.

متخصصان تاکید می‌کنند که شناسایی و درمان به موقع کم شنوایی، به ویژه در کودکان، می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی در زندگی آنها داشته باشد. در ایران، هر ساله حدود 3.7 تا 5 در هر 1000 تولد، به کم شنوایی مبتلا می‌شوند که نیمی از این موارد به دلیل عوامل ژنتیکی و ازدواج‌های فامیلی رخ می‌دهد.

عوامل دیگری مانند بیماری‌های عفونی در دوران نوزادی، زایمان سخت، و اتفاقات دوران بارداری، نیز می‌توانند در ابتلا به کم شنوایی تاثیرگذار باشند. به همین دلیل، غربالگری شنوایی نوزادان، به ویژه نوزادانی که در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان نگهداری می‌شوند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

خوشبختانه ایران در حوزه سلامت گوش و شنوایی، اقدامات چشمگیری انجام داده است و جزو شش کشور منتخب منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در این زمینه محسوب می‌شود. اما هنوز راه زیادی برای ارتقای سطح آگاهی عمومی در زمینه کم شنوایی و ناشنوایی وجود دارد.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *