بازپرس پرونده معدن‌جو، کوتاهی در تأمین ایمنی معدن را تأیید کرد

## حادثه معدن طبس: کوتاهی مسئولان، نبود ایمنی و سودجویی

پس از حادثه تلخ معدن زغال سنگ طبس که به جان باختن تعدادی از کارگران منجر شد، مقامات قضایی و مسئولان در حال بررسی ابعاد مختلف این حادثه هستند. حجت الاسلام نسائی زهان، در گفتگو با برنامه “میز خبر” صدا و سیمای استان، از تحقیقات میدانی و دقیق کارشناسان خبر داد که برای بررسی قصور در ایمنی معدن در حال انجام است. وی با تأکید بر اینکه قصور در زمینه ایمنی به مسئولان معدن مربوط می شود، اعلام کرد که تعیین دقیق میزان سهم هر فرد یا افراد در این قصور در حال بررسی است.

نسائی زهان با تأکید بر اینکه نتیجه تحقیقات به قاضی پرونده ارائه خواهد شد، اطمینان داد که پس از اثبات جرم، متهمان به دادسرا احضار و در مورد اتهامات خود پاسخگو خواهند بود. وی در عین حال تاکید کرد که انتشار اطلاعات متهمان در رسانه ها پیش از اثبات جرم، ممنوع است.

وی با اشاره به ضرورت حفظ عدالت و روشن شدن افکار عمومی، از بررسی دقیق تمام جوانب حادثه خبر داد.

همچنین بازرسی استان نیز در حال بررسی کوتاهی احتمالی دستگاه های استانی در این حادثه است.

حجت الاسلام نسائی زهان با ابراز نگرانی از تکرار حوادث مشابه، از همه مسئولین، نیروهای دخیل، حراست و بازرسی ها در ادارات خواست تا با نظارت ویژه، در مسیر قانونی پیش رفتن روند کارها را تضمین کنند.

در گفتگوی تلفنی با برنامه “میز خبر”، استاد دانشگاه تهران و دبیر هیئت اندیشه ورز معدن تهران، با اشاره به اینکه تعطیلی معدن پس از حادثه ممکن نیست، بر ضرورت جلوگیری از ایجاد حاشیه امن برای شرکت های خاطی تاکید کرد.

آریامنش با اشاره به اینکه بسیاری از معادن استانداردهای لازم در مناقصه ها را رعایت نمی کنند، خواستار بررسی دقیق نحوه انجام مناقصه و مزایده معدن طبس شد.

وی با ابراز نگرانی از سپرده شدن سرمایه ها به برخی شرکت ها بر اساس روابط، از مسئولین خواست تا با اقدامات قاطع، حاشیه امنی برای شرکت های خاطی ایجاد نکنند.

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی، نیز در گفتگوی تلفنی با برنامه “میز خبر” با اشاره به خطرات موجود در معادن، خواستار بررسی دقیق مافیایی که موجب واردات زغال سنگ به جای استخراج آن در کشور شده است شد.

هاشمی با تاکید بر اینکه مکانیزه بودن معدن ایمنی ۱۰۰ درصدی را تضمین نمی کند، بر ضرورت توجه به توانایی پیمانکاران جزء برای مکانیزه کردن معادن تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه بازرسین معادن باید تخصص کافی و وقت کافی برای بازرسی دقیق و ریزبینانه داشته باشند، پرسید که آیا بازرسین به عمق ۷۰۰ متری معدن رفته اند یا فقط به علامت زدن کاغذها بسنده کرده اند؟

هاشمی با تاکید بر اینکه سیستم مانیتورینگ آنلاین و چاه دفع گاز باید در معدن موجود باشد، عدم رعایت این موارد را عامل حادثه دانست.

وی با بیان اینکه تا زمانی که اولویت اول استفاده از نیروی انسانی به جای مکانیزه کردن معادن باشد، شاهد حوادث مشابه خواهیم بود، از تلاش خود برای تهیه گزارش جامعی از حادثه و ارائه آن به مردم خبر داد.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *