جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع): از تولید محتوا تا تحول زیست‌بوم فرهنگ و هنر کشور

مشهد، خراسان رضوی – بیست و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با رویکردی نوین و تحول‌گرا، گام‌های مؤثری در جهت تولید آثار فاخر هنری مبتنی بر معارف رضوی و جهت‌دهی به زیست‌بوم فرهنگ و هنر کشور برداشته است. این رویداد فرهنگی مهم، که به دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم ارائه محتوای دینی به هنرمندان برای خلق آثار ارزشمند پاسخ می‌دهد، نقش محرکی قدرتمند در تحولات فرهنگی و هنری ایران ایفا می‌کند.

معارف رضوی، دستمایه تولیدات هنری

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) که شامگاه نوزدهم اردیبهشت برگزار شد، به تلاش بنیاد برای دسته‌بندی و ارائه معارف دینی به هنرمندان اشاره کرد. او تأکید کرد که جشنواره امام رضا(ع) به عنوان مبدأ بسیاری از تحولات فرهنگی، با هدف ایجاد تحول در زیست فرهنگ و هنر رضوی برگزار شده است. در این رویکرد، کلام امام رضا(ع) توسط محققین مورد بررسی قرار گرفته و ۲۰۰۰ نظام‌واره موضوعی استخراج شده است تا هنرمندان بتوانند از این معارف به عنوان دستمایه تولیدات خود در موضوعات مختلف بهره‌برداری کنند. این رویکرد نشان‌دهنده اهتمام به پشتوانه نظری و محتوایی آثار هنری است.

از توسعه فرهنگ رضوی تا شناسایی ظرفیت‌های تولید فاخر

این جشنواره که از سال ۱۳۸۱ آغاز به کار کرده است، توانسته ظرفیت ساختاری مناسبی را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد کند. مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) خاطرنشان کرد که در دوره‌های پیشین، هدف اصلی، ایجاد جریانی مستمر در راستای توسعه فرهنگ رضوی در سطح ملی و بین‌المللی بود؛ هدفی که بر اساس اساسنامه بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) تعیین شده است. شناسایی ظرفیت‌های تولید آثار فاخر و بهره‌برداری از محصولات فرهنگی و هنری نیز از دیگر اهداف این دوره از جشنواره بوده است.

رویکرد تحولی و حرفه‌ای در ۲ سال اخیر

مدیرعامل بنیاد با تأکید بر تحول رویکردی و حرفه‌ای جشنواره در ۲ سال اخیر، اظهار داشت: “تولیدات رضوی باید مبتنی بر معارف رضوی باشند. بنیاد امام رضا(ع) به دنبال ایجاد چرخه‌ای است که در آن، کلام امام تبیین، به زیبایی تبدیل شده و در قالب محصولات فرهنگی و هنری در معرض دید مردم قرار گیرد تا فرهنگ رضوی ترویج یابد.” این چرخه، نشان‌دهنده یک فرآیند کامل از پژوهش و تبیین تا خلق اثر و ترویج فرهنگی است که به ارتقای کیفیت و تأثیرگذاری تولیدات فرهنگی و هنری کمک می‌کند.

راهبری زیست‌بوم فرهنگ و هنر با بهره‌گیری از نخبگان

در رویکرد تحولی خود، بنیاد امام رضا(ع) جشنواره را بر مبنای استفاده از ظرفیت‌های فرهنگ و هنر کشور برای تولید آثار فاخر و اثرگذار قرار داده است. مأموریت بنیاد، راهبری زیست‌بوم فرهنگ و هنر است تا تولیدات فرهنگی رضوی مبتنی بر دانش، استعدادها و ظرفیت‌های داخلی باشد. در این راستا، از اساتید، نخبگان و صاحب‌نظران حوزه فرهنگ و هنر بهره‌برداری شده و شوراهای سیاست‌گذاری و دبیران جشنواره از افراد برجسته و شاخص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌اند تا جریان تولید آثار فرهنگی و هنری امام رضا(ع) تحت تأثیر پختگی و نخبگی قرار گیرد. این اهتمام به بهره‌گیری از تخصص‌ها، نشان‌دهنده جدیت بنیاد در ارتقای سطح جشنواره و کیفیت آثار است.

حمایت از تولیدات ارزشمند و توزیع گسترده

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در پایان سخنان خود، بر اهمیت حمایت از تولید آثار فرهنگی و هنری ارزشمند تأکید کرد و گفت: “رویکرد محتوایی و حمایتی، ظرفیت جشنواره را برای توانمندسازی هنرمندان و توزیع محصولات در بین مردم افزایش می‌دهد.” این حمایت، نه تنها به هنرمندان امکان خلق آثار بیشتر و با کیفیت‌تر را می‌دهد، بلکه زمینه را برای دسترسی آسان‌تر مردم به این تولیدات فرهنگی فراهم می‌آورد و به این ترتیب، فرهنگ رضوی به شکلی گسترده‌تر در جامعه نشر پیدا می‌کند.

تجلیل از مادر شهید رئیسی و رونمایی از آثار جدید

مراسم اختتامیه با حضور جمعی از مسئولان کشوری، استانی و هنرمندان و فعالان فرهنگی برگزار شد. در بخش ویژه‌ای از این مراسم، از مادر شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فقید ایران، تجلیل به عمل آمد. همچنین، از کتاب «جزیره گمشده من» نوشته حجت‌الاسلام مظفر سالاری رونمایی شد و در نهایت، از برگزیدگان این دوره از جشنواره با اهدای جوایز و لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد. این بخش‌ها، ضمن قدردانی از تلاش‌ها و خدمات ارزشمند، به غنای فرهنگی و معنوی مراسم افزود.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *