مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم از برآورد برداشت حدود ۸۰۰ تُن گل محمدی در مزارع این استان طی اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد.
علی محمد ملاتقی با اشاره به افزایش ۷۰ هکتاری سطح زیر کشت گل محمدی در سال گذشته، اعلام کرد که در حال حاضر ۳۶۳ هکتار از باغات استان به کشت این گیاه معطر اختصاص یافته است که از این میزان، ۳۶۰ هکتار بارور و ۳ هکتار به صورت نهال و غیربارور است.
وی با بیان اینکه برداشت گل محمدی در قم معمولاً در اردیبهشت ماه آغاز میشود، افزود: روند برداشت ابتدا از مناطق گرم و هموار نظیر جاده کاشان، تهران و جعفرآباد شروع شده و سپس به مناطق کوهستانی مانند خلجستان، بخش کهک و قاهان گسترش مییابد. ملاتقی یادآور شد که در سال گذشته ۷۹۴ تُن گل تر از باغات استان برداشت شده و پیشبینی میشود این میزان در سال جاری به ۸۰۰ تُن برسد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی قم تصریح کرد: در حال حاضر سه واحد مکانیزه با ظرفیت بالا و هفت واحد سنتی به طور عمده به تولید گلاب و اسانس مشغول هستند. مابقی گلهای برداشت شده نیز به صورت تازه جمعآوری و عمدتاً برای فرآوری به کاشان و دیگر مناطق ارسال میگردد.
ملاتقی با اشاره به تولید ۵۳ هزار لیتر گلاب و پنج لیتر اسانس گل محمدی در سال گذشته، ابراز امیدواری کرد که میزان گلاب تولیدی در سال جاری به ۶۰ هزار لیتر افزایش یابد و استان قم در سال آینده بتواند در زمینه صادرات این گیاه دارویی نیز فعال شود.
وی در پایان تاکید کرد: کشت گل محمدی به عنوان یک گیاه دارویی با در نظر گرفتن الگوی کشت مناسب استان در قم توسعه مییابد.