مطالعه جدیدی نشان میدهد که میوههای تولیدی در محله طرشت تهران از نظر میزان سرب و کادمیوم در حد مجاز بوده و برای مصرف انسان بیخطر هستند.
این مطالعه توسط تیمی از محققان دانشگاه بیرجند، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شده است.
محققان در این مطالعه، غلظت فلزات سنگین سرب و کادمیوم را در نمونههای مختلف میوههای پاییزی مانند خرمالو، زیتون، سیب، نارنج، گردو، شاهتوت، انار، انگور و انجیر که از باغات طرشت برداشت شده بود، بررسی کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد که میزان سرب و کادمیوم در تمام نمونههای میوهها در حد مجاز بوده و از نظر سلامتی برای انسان هیچ خطری ندارند.
این یافتهها نشان میدهد که برخلاف تصورات رایج، میتوان در مناطق شهری نیز به کشاورزی سالم و تولید میوههای بیخطر پرداخت.
محققان در این مطالعه پیشنهاد میکنند که از درختان میوه به عنوان راهکاری برای توسعه فضای سبز شهری و تولید غذای سالم در مناطق آلوده استفاده شود.
همچنین آنها بر لزوم برنامهریزی برای حفاظت و توسعه باغات طرشت و استفاده از روشهای علمی و ترویجی برای نگهداری صحیح و توسعه پایدار باغداری شهری در این منطقه تأکید میکنند.
این مطالعه میتواند گامی مهم در جهت ترویج کشاورزی شهری و تولید غذای سالم در کلانشهرها باشد.
با توجه به کمبود فضای سبز در کلانشهرها، توسعه کشاورزی شهری میتواند راهکاری مناسب برای افزایش سرانه فضای سبز، تولید غذای سالم و ایجاد اشتغال باشد.
امیدواریم با انجام مطالعات بیشتر و حمایت مسئولان، شاهد توسعه روزافزون کشاورزی شهری در ایران باشیم.
جدیدترین اخبار را در مجله خبری مسیر آنلاین مطالعه کنید.