به‌روزترین جزئیات تولید گاز پارس جنوبی؛ آیا فصل سرد به خوشی پایان می‌یابد؟

## سرمای زودرس و بحران گاز در ایران: آیا پارس جنوبی می‌تواند به داد کشور برسد؟

با شروع زودهنگام موج سرما در ایران، تقاضا برای گاز به ویژه در بخش خانگی به شدت افزایش یافته است. این افزایش مصرف گاز، واحدهای صنعتی را با چالش جدی مواجه کرده و به ویژه در نیمه شمالی کشور، بسیاری از آنها با محدودیت یا قطع گاز مواجه شده‌اند.

در این شرایط، نگاه ها به سمت پارس جنوبی، قلب گازی ایران، معطوف شده است. منطقه‌ای که کارشناسان بر لزوم تمرکززدایی از آن در سیاست‌های گازی کشور تاکید می‌کنند. وزیر نفت در سفر به عسلویه، پایتخت گازی ایران، به طور مستقیم از نزدیک وضعیت تولید گاز در این منطقه را بررسی می‌کند و تلاش می‌کند تا از چالش‌ها و مشکلات موجود در این بخش آگاه شود.

در حال حاضر ۳۷ سکو با ۳۲۶ حلقه چاه در پارس جنوبی در حال بهره‌برداری هستند و روزانه ۷۲۰ میلیون مترمکعب گاز غنی تولید می‌کنند. با این حال، برخی فازها و سکوهای قدیمی‌تر مانند فازهای یک تا هشت، با افت تولید مواجه هستند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که فازهای ۱۲ و ۱۹ نیز به زودی دچار افت تولید شوند. دلیل این افت را می‌توان به مرزی بودن این فازها و پتانسیل اندک آنها نسبت داد.

برای مقابله با این چالش، احداث چاه‌های درون میدانی (Infill) در فازهای یک و دوازده آغاز شده است. طی دو ماه گذشته دو سکوی حفاری در این فازها مستقر شده است تا با افزایش فشار، تولید گاز را افزایش دهند.

فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز به عنوان یک یار تازه نفس در این شرایط وارد میدان شده است. با استقرار سکوی ۱۲ سی روی بخش بی این فاز، شاهد تولید ۴۹۰ میلیون مترمکعب گاز و ۷ هزار بشکه میعانات گازی در روز هستیم.

با وجود تلاش‌های انجام شده برای تعمیر و نگهداری فازهای مختلف پارس جنوبی و آمادگی آنها برای فعالیت در فصل سرما، برخی نگرانی‌ها درباره خوردگی رایزرهای ۶ سکو از جمله در یکی از فازهای نسبتا جوان وجود دارد. این مشکل به ضعف مدیریت شرکت نفت و گاز پارس در سه سال گذشته نسبت داده می‌شود. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، قرار است با استفاده از کامپوزیت، این خوردگی‌ها برطرف شوند.

مجله خبری مسیر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *